Proventia - innovatiivista teknologiaa puhtaamman ilman puolesta

Proventia on maailmanlaajuisilla markkinoilla toimiva teknologiayhtiö, joka tarjoaa tuotteita ja palveluita pakokaasujen puhdistukseen ja sähköistyvään ajoneuvoteollisuuteen. Proventian kehittämät päästöjärjestelmät on tarkoitettu dieselmoottoreiden typenoksidien ja pienhiukkaspäästöjen vähentämiseen. Ne soveltuvat sekä uusiin että jo liikenteessä oleviin työkoneisiin ja ajoneuvoihin. Proventian jälkiasennusjärjestelmät on kehitetty erityisesti hitaaseen kaupunkiliikenteeseen, jossa tavanomaiset suodatinjärjestelmät eivät yleensä toimi riittävän tehokkaasti. Uusin liiketoimintamme, Testausjärjestelmät, tarjoaa ainutlaatuisia modulaarisia testausyksikköjä ja -keskuksia moottorien, voimalinjojen, hybridijärjestelmien ja akustojen testaukseen.

Ammattilaisten kehittämä

Proventian teknologia perustuu korkeatasoiseen suomalaiseen insinööriosaamiseen. Tuotekehitys ja modulaaristen testausyksiköiden kokoonpano on keskitetty Ouluun. Oulussa ja Tsekissä valmistamme myös valikoituja erikoistuotteita ja komponentteja. Muusta tuotannosta vastaa laadukas ja auditoitu alihankintaketju. Myynti- ja tukitoimintamme ulottuvat kaikkialle, missä asiakkaamme meitä tarvitsevat. Proventian teknologia tarkoittaa puhtaampaa ilmaa kaikilla mantereilla – meille kaikille.

Historiaa             

Proventia Group Oy aloitti toimintansa vuonna 2000 kehitysyhtiönä, johon kuului muun muassa ympäristö- ja energiateknologian tytäryhtiöitä. Yksi näistä tytäryhtiöistä oli vuonna 1994 perustettu Finnkatalyt Oy, jossa tuotettiin esimerkiksi pienten bensiinimoottoreiden puhdistusjärjestelmiä.  Vuonna 2007 Finnkatalytin nimi muutettiin Proventia Emission Control Oy:ksi, ja yhtiö keskittyi dieselmoottoreihin.

Vuodesta 2012 lähtien Proventian liiketoiminta on keskittynyt emissioliiketoimintaan. Samassa yhteydessä Proventia Group Oy:n ja Proventia Emission Control Oy:n hallinto yhdistettiin samaan organisaatioon, ja vuonna 2017 Proventia Emission Controlin nimi muutettiin Proventia Oy:ksi. Nimenmuutoksen taustalla oli yhtiön liiketoiminnan laajentuminen pakokaasujen puhdistuksesta moottoreiden testaukseen.

Tänä päivänä Proventian palveluksessa työskentelee yli sata ammattilaista ja asiantuntijaa Suomessa ja Tsekin tasavallassa.