Innovatiivista teknologiaa tavoitteena nollapäästöisyys

Proventia on maailmanlaajuisilla markkinoilla toimiva teknologiayhtiö. Tarjoamme tuotteitamme ja palvelujamme moottori- ajoneuvo- ja työkoneteollisuuteen maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ilmansaasteongelman ratkaisemiseksi. Valmistamme ajoneuvoteollisuuteen modulaarisia testauskeskuksia sähkö- ja hybridiajoneuvojen, niiden voimalinjojen ja akustojen tuotekehitykseen ja testaamiseen. Kehitämme ja valmistamme työkoneiden ja raskaiden ajoneuvojen voimalinjojen energiatehokkuutta parantavia järjestelmiä ja -komponentteja. Näihin kuuluvat päästöjen puhdistusjärjestelmät, lämpöeristekomponentit ja sähköiset voimalinjakomponentit ja akustot.

Huomioimme kaikessa toiminnassamme ihmiset, ympäristön ja tulevat sukupolvet – visionamme nollapäästöisyys.

 

Ammattilaisten kehittämä

Proventian teknologia perustuu korkeatasoiseen suomalaiseen insinööriosaamiseen. Pääkonttorimme, tutkimus- ja tuotekehityskeskuksemme sekä testausjärjestelmien kokoonpano on keskitetty Ouluun. Tehokkaat tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa ja Tšekissä.  Iso-Britannian toimistomme palvelee testausjärjestelmäasiakkaitamme Iso-Britanniassa. Auditoitu, ensiluokkainen alihankintaketju täydentää omaa tuotantoamme. Myynti- ja tukitoimintamme ulottuvat kaikkialle, missä asiakkaamme meitä tarvitsevat. Proventian teknologia tarkoittaa puhtaampaa ilmaa kaikilla mantereilla – meille kaikille.

Historiaa             

Proventia Group Oy aloitti toimintansa vuonna 2000 kehitysyhtiönä, johon kuului muun muassa ympäristö- ja energiateknologian tytäryhtiöitä. Yksi näistä tytäryhtiöistä oli vuonna 1994 perustettu Finnkatalyt Oy, jossa tuotettiin esimerkiksi pienten bensiinimoottoreiden puhdistusjärjestelmiä. Vuonna 2007 Finnkatalytin nimi muutettiin Proventia Emission Control Oy:ksi, ja yhtiö keskittyi dieselmoottoreihin.

Vuonna 2012 yhtiö keskittyi päästöjen hallinta -liiketoimintaan. Samassa yhteydessä Proventia Group Oy:n ja Proventia Emission Control Oy:n hallinto yhdistettiin samaan organisaatioon. Vuonna 2015 yhtiö laajensi liiketoimintaansa päästöjen hallinnasta modulaarisiin testausjärjestelmiin sekä lämpöeristekomponentteihin. Tämän seurauksena Proventia Emission Controlin nimi muutettiin Proventia Oy:ksi vuonna 2017. Vuonna 2018 Proventia perusti  Tšekin tasavaltaan tytäryhtiön Proventia Czech s.r.o, joka valmistaa päästöjen hallintajärjestelmiä OEM-asiakkaille. Vuonna 2020 yhtiö perusti tytäryhtiön Iso-Britanniaan Proventia UK Ltd:n. palvelemaan testausjärjestelmäasiakkaita Iso-Britanniassa.

Vuonna 2020 Proventia päivitti strategiaansa ja organisoi liiketoimintansa kahteen liiketoiminta-alueeseen: testausjärjestelmiin ja voimalinjojen järjestelmiin ja komponentteihin, johon kuuluu päästöjen puhdistusjärjestelmät, lämpöeristekomponentit ja sähköisest voimalinjakomponentit ja akustot.

Tänä päivänä Proventian palveluksessa työskentelee noin 190 ammattilaista ja asiantuntijaa Suomessa ja Tšekin tasavallassa.