Innovatiivista teknologiaa puhtaamman ilman puolesta

Proventia on maailmanlaajuisilla markkinoilla toimiva teknologiayhtiö. Me tarjoamme tuotteita ja palveluita moottori- kone- ja ajoneuvoteollisuuteen maailmanlaajuisen ilmansaasteongelman ratkaisemiseksi. Me kehitämme, suunnittelemme ja valmistamme pakokaasujen puhdistusjärjestelmiä dieselmoottoreihin, työkoneisiin sekä raskaisiin ajoneuvoihin. Me valmistamme lämpöeristeitä kone- ja ajoneuvoteollisuuden tarpeisiin. Me tarjoamme modulaarisia testilaboratorioita ja keskuksia sähköajoneuvojen, moottoreiden, voimalinjojen, hybridijärjestelmien ja akustojen testaukseen.

 

Ammattilaisten kehittämä

Proventian teknologia perustuu korkeatasoiseen suomalaiseen insinööriosaamiseen. Pääkonttorimme, tutkimus- ja tuotekehityskeskuksemme sekä testilaboratorioidemme kokoonpano on keskitetty Ouluun. Tehokkaat tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa ja Tšekissä. Auditoitu, ensiluokkainen alihankintaketju täydentää omaa tuotantoamme. Myynti- ja tukitoimintamme ulottuvat kaikkialle, missä asiakkaamme meitä tarvitsevat. Proventian teknologia tarkoittaa puhtaampaa ilmaa kaikilla mantereilla – meille kaikille.

Historiaa             

Proventia Group Oy aloitti toimintansa vuonna 2000 kehitysyhtiönä, johon kuului muun muassa ympäristö- ja energiateknologian tytäryhtiöitä. Yksi näistä tytäryhtiöistä oli vuonna 1994 perustettu Finnkatalyt Oy, jossa tuotettiin esimerkiksi pienten bensiinimoottoreiden puhdistusjärjestelmiä. Vuonna 2007 Finnkatalytin nimi muutettiin Proventia Emission Control Oy:ksi, ja yhtiö keskittyi dieselmoottoreihin.

Vuonna 2012 yhtiö keskittyi emissioliiketoimintaan. Samassa yhteydessä Proventia Group Oy:n ja Proventia Emission Control Oy:n hallinto yhdistettiin samaan organisaatioon. Vuonna 2015 yhtiö laajensi liiketoimintaansa päästöjen hallinnasta modulaarisiin testausjärjestelmiin sekä lämpöeristekomponentteihin. Tämän seurauksena Proventia Emission Controlin nimi muutettiin Proventia Oy:ksi vuonna 2017.

Tänä päivänä Proventian palveluksessa työskentelee 150 ammattilaista ja asiantuntijaa Suomessa ja Tšekin tasavallassa.

Downloads