Innovatiivista teknologiaa tavoitteena nollapäästöisyys

Proventia on maailmanlaajuisilla markkinoilla toimiva teknologiayhtiö. Tarjoamme tuotteitamme ja palvelujamme moottori-, ajoneuvo- ja työkoneteollisuuteen maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ilmansaasteongelman ratkaisemiseksi.

Kehitämme ja valmistamme työkoneiden ja raskaiden ajoneuvojen voimalinjojen energiatehokkuutta parantavia järjestelmiä ja -komponentteja. Näihin kuuluvat päästöjen puhdistusjärjestelmät, lämpöeristekomponentit sekä sähköiset voimalinjakomponentit ja akustot. Valmistamme ajoneuvoteollisuuteen modulaarisia testauskeskuksia sähkö- ja hybridiajoneuvojen, niiden voimalinjojen ja akustojen tuotekehitykseen ja testaamiseen.

Huomioimme kaikessa toiminnassamme ihmiset, ympäristön ja tulevat sukupolvet – visionamme nollapäästöisyys.

 

Ammattilaisten kehittämä

Proventian teknologia perustuu korkeatasoiseen suomalaiseen insinööriosaamiseen. Pääkonttorimme, tutkimus- ja tuotekehityskeskuksemme sekä testausjärjestelmien kokoonpano on keskitetty Ouluun. Tehokkaat tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa ja Tšekissä.  Iso-Britannian toimistomme palvelee testausjärjestelmäasiakkaitamme Iso-Britanniassa. Auditoitu, ensiluokkainen alihankintaketju täydentää omaa tuotantoamme. Myynti- ja tukitoimintamme ulottuvat kaikkialle, missä asiakkaamme meitä tarvitsevat. Proventian teknologia tarkoittaa puhtaampaa ilmaa kaikilla mantereilla – meille kaikille.

Historiaa             

Proventia Group Oy aloitti toimintansa vuonna 2000 kehitysyhtiönä, johon kuului muun muassa ympäristö- ja energiateknologian tytäryhtiöitä. Yksi näistä tytäryhtiöistä oli vuonna 1994 perustettu Finnkatalyt Oy, jossa tuotettiin esimerkiksi pienten bensiinimoottoreiden puhdistusjärjestelmiä. 2000-luvun alusta lähtien Finnkatalyt keskittyi raskaisiin työkoneisiin ja niiden päästöjen hallintaan. Vuonna 2007 Finnkatalytin nimi muutettiin Proventia Emission Control Oy:ksi. 
 
Vuonna 2012 Proventia Group luopui muista liiketoiminnoista ja keskittyi päästöjen hallinta -liiketoimintaan. Samassa yhteydessä Proventia Group Oy:n ja Proventia Emission Control Oy:n hallinto yhdistettiin samaan organisaatioon.  

Vuonna 2015 yhtiö laajensi liiketoimintaansa päästöjen hallinnasta modulaarisiin testausjärjestelmiin sekä lämpöeristeisiin. Tämän seurauksena Proventia Emission Controlin nimi muutettiin Proventia Oy:ksi vuonna 2017. 
  
Vuonna 2018 Proventia perusti Tšekin tasavaltaan tytäryhtiön Proventia Czech s.r.o:n, joka valmistaa päästöjen hallintajärjestelmiä OEM-asiakkaille. Vuonna 2020 yhtiö perusti tytäryhtiön Iso-Britanniaan Proventia UK Ltd:n. palvelemaan testausjärjestelmäasiakkaita Iso-Britanniassa. Vuonna 2022 Proventia laajensi päästöjenhallintajärjestelmien tuotantoaan siirtämällä nykyisen Tšekin tuotantonsa suurempiin tiloihin. 
  
Proventian liiketoiminta on organisoitu kahteen liiketoiminta-alueeseen: työkoneiden järjestelmiin ja komponentteihin, johon kuuluu päästöjen puhdistusjärjestelmät, lämpöeristeet ja akustot sekä testausjärjestelmiin. 
 
Tänä päivänä Proventian palveluksessa työskentelee noin 200 ammattilaista ja asiantuntijaa Suomessa ja Tšekin tasavallassa.