helmi 18, 2019

Proventia Groupilla voimakas kasvun vuosi

Tammi-joulukuu 2018 lyhyesti (tilintarkastamaton)

  • Liikevaihto kasvoi 95,0 % edellisvuodesta 38,3 miljoonaan euroon (19,6 milj./ 2017)
  • Liikevoitto oli 4,7 miljoonaa euroa (2,3 milj./ 2017)
  • Kauden tulos oli 3,5 miljoonaa euroa (1,8 milj./2017)


Loka-joulukuu 2018 lyhyesti (tilintarkastamaton)

  • Liikevaihto kasvoi 97,0 % edellisvuodesta 13,0 miljoonaan euroon (6,6 milj. 10-12/2017)
  • Liikevoitto oli 0,6 miljoonaa euroa (1,1 milj. 10-12/2017)
  • Kauden tulos oli 0,4 miljoonaa euroa (0,8 milj. 10-12/2017)

Proventia Groupin vuoden 2018 liikevaihto kasvoi 38,3 miljoonaan euroon edellisen vuoden 19,6 miljoonasta eurosta. Yhtiön liikevoitto oli 4,7 miljoonaa euroa vuonna 2018, kun edellisenä vuonna liikevoittoa kertyi 2,3 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Jari Lotvonen:

”Saavutimme viime vuonna Proventia Groupin kaikkien aikojen parhaimman liikevaihdon. Liikevaihtomme kasvoi 95 prosenttia edellisen vuoden tammi-joulukuuhun verrattuna ja kannattavuutemme säilyi hyvänä. Sekä päästöjen hallinta- että testausjärjestelmäliiketoiminnoissa positiivinen kehitys jatkui ja kasvu oli vahvaa. Henkilöstön määrä kasvoi vuoden aikana 65 työntekijästä 118 työntekijään. Onnistuimme säilyttämään ketteryyden ja joustavuuden toiminnassamme ja vastaamaan asiakastarpeisiin oikea-aikaisesti. 

Päästölainsäädännön tiukentuminen ja ilmanlaadun raja-arvojen ylittyminen suurkaupungeissa sekä huomion kiinnittyminen erityisesti typenoksidipäästöihin ovat luoneet kasvavan tarpeen tehokkaille puhdistusjärjestelmille. Olemme panostaneet pakokaasun puhdistusjärjestelmien tuotekehitykseen pitkäjänteisesti, minkä ansiosta pystyimme vastaamaan kasvaneeseen markkinatarpeeseen nopeasti.

Tehokas lämmöneristys on nykyaikaisissa pakokaasun puhdistusjärjestelmissä tärkeää, jotta järjestelmät toimivat optimaalisesti ja tiukat päästörajat on mahdollista alittaa. Tämän vuoksi pakokaasulinjastojen, puhdistimien ja moottoritilojen lämmöneristyksen tarve on kasvanut voimakkaasti. Olemme laajentaneet lämpöeristekomponenttien tuotantoa Suomessa viime vuoden aikana. Olemme käynnistäneet myös päästöjen hallintajärjestelmien piensarjatuotannon Tšekin tehtaalla vuonna 2018.

Testausjärjestelmäliiketoiminta on kasvanut voimakkaasti, sillä ajoneuvojen sähköistyminen on lisännyt testauksen tarvetta. Olemme strategiamme mukaisesti panostaneet merkittävästi akustojen testausjärjestelmiin. Olemme lyhyessä ajassa kehittäneet uudenlaiseen testausjärjestelmäratkaisun, joka on vuoden 2018 aikana tuotteistettu vastaamaan kasvavaan markkinatarpeeseen. Ensimmäiset akkutestausjärjestelmien asiakastoimitukset alkoivat vuonna 2018.”

Tulevaisuudennäkymät                                                       

Työkoneiden päästölainsäädäntö vaihtuu  Stage IV:stä Stage V:een moottorikokoluokittain vuosien 2019 ja 2020 aikana. Määräysten asteittaisen voimaantulon vuoksi Proventia toimittaa OEM-asiakkailleen vielä myös Stage IV määräysten mukaisia järjestelmiä, mutta käynnistää Stage V -järjestelmien tuotannon ja toimitukset vuoden 2019 aikana. Jälkiasennusprojektit etenevät maa- ja kaupunkikohtaisten ilmanlaatumääräysten ja aikataulujen mukaisesti. Jälkiasennushankkeita on käynnistymässä myös Euroopan ulkopuolella.

Testausjärjestelmämarkkinoilla tarve sähköisten voimalinjojen ja komponenttien testaamiselle kasvaa edelleen. Erityisesti akustojen testausjärjestelmien kysynnän uskotaan kasvavan voimakkaasti. Proventia lisää panostuksia hybridi-, sähkö- ja akkuteknologioiden testausjärjestelmien kehittämiseen lähivuosina.

Vuoden 2019 liikevaihdon arvioidaan kasvavan ja liikevoiton paranevan vuoden 2018 tasosta.

Yhteystiedot:

Jari Lotvonen, toimitusjohtaja, Proventia Group Oyj, p. 020 781 0265, jari.lotvonen(at)proventia.com, tavoitettavissa 18.2.2019 klo 9.00-15.00

Proventia Group on kansainvälisesti toimiva teknologiayhtiö, joka tarjoaa tuotteita ja palveluja moottori-, työkone- ja ajoneuvoteollisuuteen maailmanlaajuisen ilmansaasteongelman ratkaisemiseksi. Proventia kehittää, suunnittelee ja valmistaa pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmiä dieselmoottoreihin, työkoneisiin ja raskaisiin ajoneuvoihin. Lisäksi yhtiö valmistaa modulaarisia testauslaboratorioita ja -keskuksia moottoreiden, voimalinjojen, hybridijärjestelmien ja akustojen testaukseen. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 130 alan ammattilaista, Suomessa ja Tšekissä. Proventia on osa Head Invest -teknologiakonsernia. www.proventia.com