touko 17, 2023

Proventia Group Oyj:n liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuu 2023

Tammi-maaliskuu 2023 lyhyesti

  • Konsernin liikevaihto kasvoi 11,7 % edellisvuodesta 13,2 miljoonaan euroon (11,8 miljoonaa euroa).
  • Liikevoitto oli 0,7 miljoonaa euroa (0,2 miljoonaa euroa).
  • Kauden tulos oli 0,6 miljoonaa euroa (0,2 miljoonaa euroa).

Suluissa olevat luvut viittaavat edellisvuoden vastaavaan kauteen.

Toimitusjohtaja Jari Lotvonen:

Vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä liikevaihtomme kasvoi lähes 12 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna ja oli 13,2 miljoona euroa. Liikevoittoprosentti nousi 5,4 prosenttiin vertailukauden 1,5 prosentista.

Työkonemarkkinalla komponenttien ja materiaalien saatavuus helpottui ja asiakkaidemme tuotantomäärät kääntyivät kasvuun alkuvuoden aikana. Päästöjen hallintajärjestelmien ensimmäiset sarjatuotantotoimitukset globaalille työkonevalmistajalle käynnistyivät Tšekin tehtaallamme.  Pitkäjänteinen panostuksemme OEM-asiakkaisiimme ja tuotannon toimituskyvyn varmistamiseen siivitti voimalinjojen järjestelmät ja komponentit -liiketoiminnan liikevaihdon 25,7 prosentin kasvuun. Jatkamme yhä panostuksia Tšekin tehtaaseen ja sen tuotantoteknologian kehittämiseen. Positiivinen vire markkinassa näkyi myös uusasiakashankinnassa. Meillä on käynnissä useita mielenkiintoisia yhteistyöhankkeita päästöjen hallintajärjestelmien suunnittelusta uusien asiakkaiden kanssa. Samalla myös kiinnostus lämpöeristeitämme kohtaan on kasvanut. Työkoneiden akkujärjestelmien osalta jatkamme pilottihankkeita asiakkaidemme kanssa.

Testausjärjestelmät-liiketoiminnan liikevaihto laski 24,1 prosenttia vertailukaudesta.   Liiketoiminnan kannattavuus on edelleen heikko. Jo käynnissä olevien projektien arvioitua suuremmat suunnittelukustannukset sekä kohonneet hinnat syövät jo sovittujen projektien kannattavuutta. Haemme kustannussäästöjä toimintaa tehostamalla ja keskittymällä akkujen tuotekehityksessä ja testauksessa tarvittaviin tuotteisiin.

Panostamme kaikilla liiketoiminta-alueillamme läheisten asiakassuhteiden kehittämiseen, proaktiiviseen palvelukyvykkyyteen sekä kestävän kehityksen näkökulmien huomioimiseen kaikessa toiminnassamme. Positiivinen alkuvuosi erityisesti työkonemarkkinalla lisää luottamustamme koko vuoden tavoitteiden saavuttamisesta taloudellisista ja geopoliittisista epävarmuuksista huolimatta.

 

Tulevaisuuden näkymät

Vuoden 2023 liikevaihdon arvioidaan kasvavan ja liikevoiton paranevan vuoden 2022 tasosta. Vuoden 2022 liikevaihto oli 51,7 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 1,9 miljoonaa euroa. Ennustettavuus on kuitenkin edelleen rajallinen ja vallitsevat markkinaolosuhteet tekevät näkymistä epävarmat.

Liite: Liiketoimintakatsaus tammi-maaliskuu 2023 (PDF)

Lisätietoja:
Jari Lotvonen
CEO, Proventia Group Oyj
puh. 0400 68 4072
jari.lotvonen(at)proventia.com


Proventia Group on kansainvälisesti toimiva suomalainen teknologiayhtiö, joka tarjoaa ratkaisuja ja palveluja moottori-, työkone- ja ajoneuvoteollisuuteen ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ilmansaasteongelman ratkaisemiseksi. Proventia kehittää ja valmistaa modulaarisia testauskeskuksia akkujen ja sähköajoneuvojen tuotekehitykseen sekä työkoneiden päästöjä vähentäviä ja energiatehokkuutta parantavia järjestelmiä ja -komponentteja. Proventia huomioi kaikessa toiminnassaan ihmiset, ympäristön ja tulevat sukupolvet – visionaan nollapäästöisyys.  

Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 200 alan ammattilaista Suomessa, Tšekissä ja Englannissa. www.proventia.com